Support / Tech 101

Introduksjon til tech

Mange av våre kunder har spørsmål rundt terminologien våre representanter bruker når vi snakker om nettsider. Her er en rask innføring i grunnleggende begrep.

Hva er et domene?

Et domene brukes som adresse for nettsiden din og enkelte andre tjenester. Det legges inn i adressefeltet i nettleseren din for å åpne nettsiden. Domenet består av to deler. Den første delen kaller vi for prefix, og er generelt navnet på merkevaren din, slik som «mittselskap», og den andre delen er det vi kaller et topp-nivå domene, slik som «.com». Alle doneWebs abonnementer kommer med ett domene.

Hva er SEO?

Søkemotoroptimalisering er begrepet vi bruker for bruk av teknikker som hjelper å forbedre nettsidens tilstedeværelse på søkemotorer, slik som Google, Yahoo, eller Bing.

Hva er personlig e-post adresse?

De fleste bedrifter og privatpersoner bruker en større e-post tjeneste, slik som Gmail, for å motta og sende e-post. Du har kanskje sett at enkelte bedrifter har en e-post adresse som ender med domenenavnet deres etter «@»-tegnet. Derfor er en domene e-post en e-post adresse som tilhører domenet ditt, slik som for eksempel mittnavn@mittselskap.no. Så enkelt er det.

Våre ressurser